Saldymedžio šaknies sirupas su vitaminu C 100 ml

2,00Eur Į krepšelį

Saldymedžio šaknies sirupas su vitaminu C 100 ml

Pirkti Saldymedžio šaknies sirupas su vitaminu C, 100 ml Saldymedžio šaknies sirupas su vitaminu C, 100 ml @ Eur1,43

Maisto papildas „Saldymedžio šaknies sirupas su vitaminu C“, 100 ml skystis

Sudėtis (100 ml): vanduo, cukrus, L-askorbo rūgštis (vitaminas C), paprastojo saldymedžio (Radix Glycyrrhizae glabrae) šaknys (2%), rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis, konservantas natrio benzoatas.

 

5 ml

RPN*

paprastojo saldymedžio šaknys

0,1 g

-

vitaminas C

7,5 g

9,3 %

*RPN – rekomenduojama paros norma.

 

Vartojimas ir dozavimas: suaugusiems gerti po 1 arbatinį šaukštelį (5ml) 1 kartą per dieną valgio metu. Vartojimo trukmė – 1 mėnuo. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.

Grynasis kiekis: 100 ml

Geriausias iki (pabaigos):

Laikyti vaikams nepasiekiamoje, sausoje, apsaugotoje nuo šviesos vietoje, ne aukštesnėje kaip +25C temperatūroje.

Gamintojas: „Farmgrupp”, Lesnoj trakt g. 65, Barnaulas, Altajaus kraštas, Rusija.

Informacija internete: http://www.e-vaistine.lt/vaistazoles/vaistiniai-augalai/Paprastasis-saldymedis

Informacija apie augalą fitologijoje:

Plikasis saldymedis – Glycyrrhiza glabra L.

Rus. солодка голая

Ankštinių (Leguminosae) šeimos daugiametis, 50 – 100 (150) cm aukščio žolinis augalas. Šakniastiebis trumpas, storas, pagrindinė šaknis vertikali, 4 – 5 m ilgio, 10 cm storio. Iš pagrindinės šaknies išauga iki 8 – 9 m ilgio horizontalūs ūgliai, o iš jų – nauji augalai. Stiebai keli, tiesūs, apaugę trumpais plaukeliais, mažai šakoti, su liaukutėmis arba dygliukais. Lapai turi 3 – 9 lapelių poras. Lapeliai pailgai kiaušiniški, elipsiški arba lancetiški, su smulkiomis liaukutėmis apatinėje, o kartais ir viršutinėje pusėje. Žiedai lapų pažastyse, susitelkę į kekes. Taurelė vamzdiška, beveik dvilūpė, su 5 smailiais lancetiškais danteliais, iš kuri 2 viršutiniai suaugę ir trumpesni už kitus. Vainiklapiai balsvai violetiniai. Kuokelių 10, iš jų 9 suaugę. Vaisius – pailga, iš šonų suspausta, tiesi arba nežymiai sulenkta, plika arba apaugusi liaukiniais dygliukais, 2 – 3 cm ilgio ankštis. Sėklos inkstiškos, žalsvai pilkos arba rudos, blizgančios, 3 – 3,5 mm ilgio.

Žydi liepos – rugpjūčio mėn. Vaisiai subręsta rugpjūčio – rugsėjo mėn.

Auginamas respublikos botanikos soduose. Savaime auga Vidurinėje Azijoje, Kaukaze ie Pietinėje Tarybų Sąjungos dalyje.

Saldymedžio šaknyse ir šakniastiebiuose yra 5,7 – 23,6 % glicirizino rūgšties, 1,3 – 3,8 % gliukozės, 2,5 – 6,5 % sacharozės, 25 – 30 % krakmolo, apie 0,35 % eterinio aliejaus, 2 – 4 % asparagino, 3,28 % baltymų, 1,65 % dervų, 3 – 4 % flavonoidų (iš jų iki 3,0 % likviritino, iki 1 % likurazido, likviritigenino), iki 30 mg % vitamino C, mineralinių ir dažinių medžiagų.

Vaistams vartojami 3 – 15 metų saldymedžio šakniastiebiai su šaknimis (Radix Glycyrrhizae). Jie kasami pavasarį arba rudenį. Plūgu arba kastuvu iškasti šakniastiebiai nuvalomi, nuplaunami ir supjaustomi 30 – 35 cm ilgio gabaliukais. Džiovinami atvirame ore saulėje arba gerai vėdinamoje patalpoje.

Išdžiuvusių šaknų paviršius ir vidus turi išlikti šviesiai geltonos spalvos, aitriai saldaus skonio. Iš 1 ha gaunama 6 – 18 t sausų šaknų (trečiaisiais auginimo metais).

Žaliavoje drėgmės gali būti ne daugiau kaip 14 %, neluptose šaknyse pelenų – ne daugiau kaip 8 %, luptose – ne daugiau kaip 6 %, vandenyje tirpių medžiagų – ne mažiau kaip 25 %, smulkių, piūvyje pajuodusių, suskilusių į pluoštus šaknų ir stiebų dalių – ne daugiau kaip 4 %, organinių ir mineralinių priemaišų – ne daugiau kaip 2 %.

Šaknys su kamštiniu audiniu priimamos tik ekstraktų gamybai ir veterinarijos reikalams.

Saldymedžio šaknų preparatai laisvina vidurius. Jais gydomos inkstų, kepenų, kvėpavimo takų (ypač vaikų bronchinė astma) ligos, taip pat egzema, odos ir akių gleivinės uždegimas, alergija, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligė. Saldymedžio šaknys įeina į daugelio sudėtingų preparatų sudėtį.

Be to, saldymedis plačiai vartojamas įvairiose pramonės ir maisto šakose.