Akcija!!! Lizinas (amino rūgštis L- Lysine) (700mg) N90

9.66Eur Į krepšelį

Lizinas (amino rūgštis L- Lysine) (700mg) N90

Pirkti Lizinas (amino rūgštis L- Lysine) (700mg) N90 Lizinas (amino rūgštis L- Lysine) (700mg) N90 @ Eur9,66

                L-LIZINAS

Maisto papildas (90 kaps. po 0,7 g)

Skirtas papildyti įprastą maisto racioną.

Sudėtis:  L-lizinas 100%.

Vartojimo būdas: po 1 kaps. 2 kartus per dieną .

Neviršyti  nustatytos rekomenduojamos dozės.

Maisto papildas neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.

 

Gamintojas: Scitec Nutrition Vengrija.

Straipsnis:

 

Dėmesio, visa pateikta informacija yra pažintinio pobūdžio ir nėra taikoma jokiam konkrečiam produktui ar skatinimas jo naudojimui. Tai medicinos straipsnių ir knygų citatos ir yra taikomi veikliosioms medžiagoms, bet ne konkretiems produktams.  

Puslapio kūrėjai neatsako už asmeninį, neteisingą informacijos suvokimą bei naudojimą.

Dėl produktų naudojimo visada konsultuokitės su gydytoju arba mitybologijos specialistu.

 

 L – Lizinas

Lizinas viena iš trijų svarbiausių nepakeičiamų amino rūgščių mūsų organizme, kurių organizmas pats negali pasigaminti, todėl jį būtina gauti su maistu. Jis – mūsų organizmo baltymų statybos pamatas. Tai pirmoji pagal svarbumą amino rūgštis baltymų sintezėje: trūkstant lizino, kiek begautume baltymų jų pasisavinamumas negalimas. Baltymų sintezei kaip pagrindinį komponentą mūsų organizmas naudoja tik liziną.

 

Su amžiumi, žmonių (ypač vyrų), poreikis gauti padidintą lizino kiekį padidėja. Daugelis žmonių šį kiekį galėtų gauti su maistu, tačiau dėl ekologinės būklės, maisto apdorojimo technologijų, žmogau virškinimo sistemos išsekinimo stresais (psichologinio streso, kasdienės įtampos, padidinto arbatos, kavos ir gaiviųjų gėrimų naudojimo ir t.t.) lizino poreikis ženkliai padidėja.

 

Lizino yra gausu raudonoje mėsoje, vištienoje, kalakutienoje, išrūgose, varškėje. Tačiau sojoje, ir grūdinėse kultūrose jo koncentracijos yra mažos. Malant grūdus visas esanti juose lizinas yra sunaikinamas. Lizinai taip pat sunaikinamas kai baltyminiai produktai ruošiami su cukrumi ir šaldikliais (saldi varškė ir sūreliai, saldus jogurtas ir t.t.).

Jums būtina aprūpinti savo organizmą lizinu jei jūs greitai pavargstate, sergate herpes virusu, ar jums sunku susikoncentruoti. Taip pat galimi lizino trūkumo simptomai yra krauju pasrūvančios akys, galvos svaigimas, slenkantys plaukai, atsiradęs pykinimas, arba jus nuolatos kankina anemija.

Trūkstant lizino sutrinka visa baltymų ir amino rūgščių apykaita. Iš lizino kuriasi sąnarių kolagenas ir raumeninis audinys. Nuo jo koncentracijos priklauso kiek tvirtos bus sausgyslės ir raiščiai, todėl kad jis dalyvauja kalcio apykaitoje ir jo absorbavime į kaulinį audinį. Jis skatina kaulinio, kremzlinio ir viso jungiamojo audinio atsistatymą po traumų ir operacijų, saugo nuo osteoporozės, riebalų apykaitos sutrikimų, ir aterosklerozės vystymosi, apsaugo nuo infarkto ir insulto.

Lizino stygius vyrams gali sukelti impotenciją. Sportininkams, ypač ištvermės sporto šakų, lizino deficitas gali sukelti sunkius, chroniškus jungiamojo audinio ir raumenų uždegimus, bei išsekimą. Lizino koncentracijos sumažėjimas įtakoja kraujo darybą ir hemoglobino kiekį jame.

Pagrindinės lizino funkcijos organizme:

 

– Reguliuoti kalcio pasisavinamumą.

– Kolageno ir jungiamojo audinio gamyba.

– Imuninės sistemos antikūnių gamyba.

– Endokrininės sistemos hormonų gamyba.

– Virškinimo fermentų gamyba.

– Deguonies transportavimo ir audinių aprūpinimo maistinėmis medžiagomis funkcija.

– Pilnaverčio širdies darbo palaikymo funkcija.

– Azoto balanso palaikymas.

– Tulžies pūslės darbui.

– Epifizės ir pieno liaukų aktyvavimas.

– Būtinas amino rūgščių pasisavinamumui.

 

L-lizino naudojimas medicinoje

 

Pati žinomiausia gydomoji lizino savybė buvo atrasta 1980, 1981 metais (Griffith et al 1981, Milman et al 1980) – tai herpes viruso gydymas. Iki šiol tai viena iš efektyviausių priemonių gydant tiek herpes simplex tiek ir herpes zoster.

Taip pat gerai žinoma lizino savybė – naudojant jį kartu su kalciu pagerėja pastarojo pasisavinamumas (Civitelli et al 1992), ko pasekoje kaulai tampa tvirtesni.

 

Lizino naudojimas medicinoje:

 

  • Minėtų ligų prevencija: 1000-3000mg/d, mažomis dozėmis visos dienos metu.
  • Herpes gydymas: mažiausiai 3000mg/d, naudojant mažomis dozėmis visos dienos metu, prieš maistą.
  • Osteoporozės prevencija: 400-800mg/d, kartu su kalciu.
  • Lizino trūkumo sukeltos depresijos ir nemigos vegetarams ir veganams gydymui: 1000-3000mg/d

Toksiškumas nėra nustatytas.

Lizinas naudojamas kursais po 14-21 dieną, su 7 – 14 dienų pertraukomis tarp jų.

Apie gydymaisi lizinu internete: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BD

http://www.wptsport.ru/?st=149

http://www.alfafarm.ru/longli.html

 

Literatūra:

 

Civitelli et al. Dietary L-lysine and calcium metabolism in humanės. Nutrition 8.6 (1992)400-5

Digiovana JJ, Blank H. Failure of lysine in frequently reccurent herpes simplex infection: Treatment and prophylaxis. Arch Dermatol 120.1 (1984):48-51

Lesley Braun, Marc Coeh „Herbs and Natural Supplements“ an evidence-based guide 2ND Editon

http://www.fit-leader.com/encyclopedia/lysine.shtml